Říjnový newsletter

09.10.2024

Pár dobrých tipů od Michaely Nývltové

Michaela o své práci říká: "Není pralinka jako pralinka". Ta její, Mia Chocolat, vznikla ze zvědavosti a z touhy zkusit něco nového, nepoznaného.

Míša se s námi podělila o recept, jak si doma zkusit udělat vlastní pralinky. Ale pro ty, kdo si na to netroufnou, Míša nabízí 🎁 perfektní firemní dárek, který nadchne. Její ručně malované pralinky jsou nejen krásné na pohled, ale především božské na chuť! 😋 Ideální pro vaše klienty, partnery nebo zaměstnance.

Co potřebujete, abyste si mohli vyrobit pralinky doma.

  • Polykarbonátovou formu
  • Čokoládu (ideálně pecičkovou)
  • Teploměr
  • Suroviny na přípravu náplně – tou může být třeba vaše oblíbená ganache z čokolády, smetany a ovoce
  • Zdobící sáček
  • Špachtle


Jak na to?
  • Čokoládu si rozehřejete v mikrovlnce nebo na vodní lázni a následně vytemperujete na požadovanou teplotu, abyste s čokoládou mohli dále pracovat. Nalijete do formičky, vyklepete vzduchové bublinky a po chvíli formu otočíte a čokoládu necháte vytéct, ve formě vám tak zůstanou pouze skořápky, které až zatuhnou, naplníte náplní.
  • Vyrobíte si náplň – např. ze smetany a čokolády a pralinky naplníte.
  • Jakmile náplň zatuhne, znovu si rozehřejete a vytemperujete čokoládu a pralinky zavíčkujte.
  • Celý postup výroby pralinek uvádím na webu - https://www.miachocolat.cz/blog/jak-se--ne-pecou-pralinky/

3 otázky pro Elišku Kadlecovou

Eliška působí od roku 2019 na volné noze jako profesionální fotografka. Specializuje se na různorodé oblasti fotografie, včetně portrétů, rodinných fotografií a svatebních snímků. Dostala od nás opět tři záludné otázky.

  • Jaký je tvůj tajný nástroj pro řízení času a udržení produktivity? 

Pro udržení přehledu používám kombinaci klasického papírového diáře a aplikaci Todoist, kterou mám jak na počítači, tak na mobilu. Diář mi pomáhá plánovat dlouhodobé projekty, zatímco do Todoistu zaznamenávám drobné úkoly, které nechci zapomenout. Při úpravě fotek si také barevně označuji alba, abych měla vizuální přehled o tom, co mě ještě čeká.


I když nemám přesně dané časy na odpočinek, moje fenka Donna mě pravidelně vytrhne z pracovního režimu, protože ji musím venčit. Navíc se snažím nepracovat během jídla, abych si dala krátkou pauzu.


Díky tomu, že mě moje práce opravdu baví, málokdy mám potřebu prokrastinovat. Když cítím, že toho mám moc, sepíšu si podrobný denní plán a důsledně se ho snažím dodržet, i když je to občas na úkor spánku či jiného odpočinku.

  • Jaká je tvá oblíbená destinace pro dovolenou a proč?

Musím se přiznat, že nemám jednu oblíbenou destinaci, kam bych se vracela. Mnohem raději objevuji místa nová. Dá se ale říct, že mě mnohem více fascinuje příroda než městské prostředí, takže ideální dovolená pro mě znamená objevování nových přírodních lokalit, ať už v Česku nebo v zahraničí.


V posledních letech jsem ale opakovaně navštívila Kanárské ostrovy, které mi opravdu učarovaly. Mají tam nádhernou přírodu, ideální klima a úžasné možnosti pro výlety. Tam bych se i v budoucnu ráda ještě vrátila, abych prozkoumala další ostrovy a nasbírala novou inspiraci pro svou práci.

  • Jaká je tvoje definice úspěchu? 

Pro mě je neuvěřitelný úspěch už to, že se mohu živit tím, co mě baví. Nemám konkrétní milník, na který bych například byla pyšná nebo kterého bych naopak chtěla dosáhnout, ale když se zpětně ohlédnu a vidím, jaké klienty a zakázky jsem měla možnost dělat, mám z toho opravdu radost.


Myslím, že úspěšný člověk je ten, kdo je finančně nezávislý a zároveň umí dobře vybalancovat pracovní a osobní život.

Nové členky do hejna

Pozvěte své podnikavé kamarádky, ať jsou také součástí hejna. https://www.podnikavezenypce.cz/stante-se-clenkou/

Akce, které je třeba ulovit. Že jich je ☁☁☁, jen si vybrat!

Říjen
10. 10.
| 9:00 – 11:00 | Online | Kyberbezpečnost s Pavlem Matějíčkem. Zdarma. Více informací a registrace ZDE.

12. 10. | rezervace na konkrétní čas | Vánoční focení zve Tereza Ročňáková

12. 10. | 9:00 – 16:00 | Kreativní kurz pečení "Moderní bezlepkový mousse dort s makronkami" zve Monika Kořínková z Monamy

15.10. | 18:00 – 20:30 | Kurz estetického tejpování zve Anetka Kočí

15.10. | 12:00 – 18:00 | Den Nobilis Tilia zve Mirka Maierová z Pruhovaného kocoura

15.10. | 16:00 – 22:00 | Kreativní kurz pečení "Tartaletková jízda" zve Monika Kořínková z Monamy

16. 10. | 9:00 – 12:00 | Kosatec Pardubice | Parádní kraj kreativní aneb speed-dating pro podnikavé ženy a kreativce z Pardubického kraje. Zdarma. Více informací a registrace ZDE.

17. 10. – 21. 11. | 17:45 – 20:45 | Kurz Rétoriky zve Andrea Moličová z Paleťáků

17. 10. | 9:00 – 16:00 | BEAUTY DAY v BEAUTYK zve Anetka Kočí

19. 10. | 14:00 – 16:00 | Vázání věnců zve Gita Jarolímová z Věnce s duší

24. 10. | 9:00 – 18:00 | Den otevřených dveří "Pod střechou" zve Kraniosakrální terapeutka Lucie LADIA

24. 10. 18:00 – 20:00 | Řízená degustace prosecca s profesionální ambasadorkou zve Anetka Kočí

24. 10. | 10:00 – 12:30 | Žďár nad Sázavou | Strategická a profitabilní online komunikace. Zdarma. Více informací a registrace ZDE.

29. 10. | 16:00 – 22:00 | Kreativní kurz pečení "Odpalované bomby" zve Monika Kořínková z Monamy

Listopad

1. 11. | 8:00 – 10:00 | Snídaně v P-PINK

8. 11. | 8:00 – 20:00 | Univerzita Pardubice | Hackathon Parádní nápad zve Lenka Loučková z CzechInvestu

12. 11. | 16:00 – 22:00 | Kreativní kurz pečení "Řezy a špičky" zve Monika Kořínková z Monamy

16. 11. | 9:00 – 16:00 | Kreativní kurz pečení "dort Komiks" zve Monika Kořínková z Monamy

19. 11. | 18: 00 – 20:00 | Workshop: Zdraví, prevence a síla antioxidantů zve Anetka Kočí

21. 11. | 16:00 – 20:30 | Rok s akvarelem (Voda a vodní svět, inspirace nejen mořskou faunou) zve Mirka Maierová z Pruhovaného kocoura.

29. 11. | 16:00-18:00 | P-PINK | Jak dosáhnout svých cílů při obchodním jednání. Cena: 490 Kč. Více informací a registrace ZDE.